MASTERCLASS

From Baroque to Mozart

with
Mireille Delunsch (fr)

COPENHAGEN
FEBRUARY 5, 2012
Nordic Network for Early Opera inviterer til en masterclass for operasangere med den store franske sopran Mireille Delunsch, der for tiden er aktuel på Det Kgl. Teater i titelrollen i Glucks Alceste. Der er få andre operasangere, for hvem det sungne ord og skuespilkunsten står så centralt som hos Mireille Delunsch ("La Musique est le parfum du verbe"), og det har gjort hende efterspurgt blandt en lang række af verdens førende instruktører. Hun har vundet international berømmelse bl.a. for sin medvirken på flere af tidens bedste opera-dvd’er – hvoraf flere er optaget på festivalen i Aix-en-Provence – samt for sit samarbejde med dirigenten Marc Minkowski.

Masterclassens fokus vil være på 1600- og 1700-tallet. Mireille Delunsch har sunget titelrollen i Klaus Michael Grübers opsætning af Monteverdis L’incoronazione di Poppea i Aix over for Anne Sofie von Otters Nerone. Hun er velbevandret i det franske barokrepertoire og er navnlig kendt for sin overrumplende performance af La Folies festvanvidsscene (!) i Laurent Pellys iscenesættelse af Rameaus La Platée på Pariseroperaen. Af Händel-roller har hun sunget Cleopatra og Theodora, sidstnævnte i Peter Sellars’ meget roste opsætning i Strassbourg, og hun er en prominent Gluck-fortolker: ud over at synge Eurydice og Alceste på scenen har hun indspillet titelrollerne i Armide og Iphigénie en Tauride på Archiv med Minkowski. Endelig har hun sunget de fleste af Mozarts store kvinderoller på scenen: Elettra, Grevinden, Zerlina, Fiordiligi, Pamina, Vitellia og Donna Elvira, sidstnævnte i iscenesættelser af såvel teaterlegenden Peter Brook som af filminstruktøren Michael Haneke. Til maj debuterer Mireille Delunsch som operainstruktør.

Sted: Koncertkirken Blågård, Kbh N

Pris: 300 kr (aktive), 100 kr (passive)

Repertoire: 1600- og 1700-tal

Continuo: Gunnhild Tønder, cembalo og klaver. A=440.

Tilmelding med repertoire og kort CV til bjornross@gmail.com enligt først til møllen-princippet. Hvis man ønsker arbejde med Mozart, Gluck o lign bedes repertoirevalg sendt asap mht akkompagnementet.

Læs mere om Mireille på: www.mireilledelunsch.com


This course is supported by The Danish Art Council and Kulturkontakt Nord.