Mozarts Da Ponte operas

MASTERCLASS med

Lise-Lotte Nielsen (dk)

COPENHAGEN
APRIL 21-22, 2012Hvad skal der til for at forløse en komediefigur på scenen? Hvad må man, og hvordan gør man det?

På denne masterclass, arrangeret af Nordic Network for Early Opera, sættes der fokus på Mozarts og Da Pontes komiske operaer Le nozze di Figaro, Don Giovanni og Così fan tutte, og her har man mulighed for at arbejde på en arie eller scene sammen med en af landets mest garvede sangere inden for det komiske rollefag, sopranen Lise-Lotte Nielsen. For Lise-Lotte, der gennem tiden har skabt en lang række komiske operafigurer på Det Kgl. Teater (herunder Despina, Susanna, Marcellina og Barbarina), står timing og vokalfarve samt komisk diktion og frasering helt centralt. Med på sidelinjen har hun operainstruktør og -historiker Magnus Tessing Schneider, der forsker i opførelsespraksis blandt Mozarts oprindelige sangere og skriver på en bog om Don Giovannis uropførelse.

Deltagere bedes vælge 1-2 uddrag, som indsendes til arrangøren senest fredag den 13. april. Hvis man optræder med en arie, opfordres man til også at inkludere et indledende recitativ. Det er også muligt at tilmelde sig med et ensemble for to eller flere deltagere. Arrangørerne er gerne behjælpelige med at finde danske sangoversættelser af uddragene, hvis man ønsker at synge på dansk.

Sted: Koncertkirken Blågård, Kbh N

Pris: 200 kr/dag (aktive), 100/dag kr (passive)

Repertoire: Mozarts Da Ponte-operaer: Le nozze di Figaro, Don Giovanni og Così fan tutte

Continuo: Gunnhild Tønder & Benjamin Bayl, cembalo/klaver. A=440.

Tilmelding med repertoire og kort CV til bjornross@gmail.com enligt først til møllen-princippet.

***

Lise-Lotte Nielsen debuterede som Barbarina i Figaros Bryllup på Det kgl. Teater 1983. Hun tog eksamen fra Opera Akademiet i 1986 og blev herefter ansat som solist ved Det kgl. Teater.
Hun mestrer et bredt repertoire og har medvirket ved adskillige operaopsætninger og koncerter i Danmarks Radio og TV. Hun har medvirket i radiospil, lavet gadeopera, været høne i TV-opera, lagt stemme til tegnefilm og sunget opera på tåspids.
Af roller på Det Kgl. Teater kan nævnes bl.a. Despina i Cosi fan tutte, Oscar i Maskeballet, Janine i Tjenerindens Fortælling (Poul Ruders), Papagena i Tryllefløjten, Pernille i Maskarade, Rosina og Berta i Barberen i Sevilla og senest i sæsonen 2008/09 Marcellina i Kasper Holtens opsætning af Figaros Bryllup. På Det Ny Teater har hun sunget Adéle i Flagermusen.
Foruden at synge opera, dyrker hun med største glæde den lettere genre. Hun holder meget af at synge viser, hvilket har resulteret i bl.a. et musikalsk portræt af Marguerite Viby med pianisten Henrik Krogsgaard og en Kai Normann Andersen CD med kendte og ukendte sange og viser sammen med Kristian Boland og med nogle af Danmarks fineste musikere. 
Hun deltog i åbningskoncerten i det nye operahus på Holmen som Magdelone i Carl Nielsens Maskarade, som blev transmitteret i DR - TV. Hun uropførte i 2005 i Frederikværks Musikfestival : Andy Pape’s ”Den æltede Grimling” – en musikalsk fortælling om Den grimme Ælling med lille ensemble + båthorn.
I forbindelse med Musikhistorisk Museums særudstilling ”Det Danske Klaver - fra piano til forte” indspillede hun i sommeren 2005 PH-sange på CD akkompagneret af Henrik Metz på PH’s eget flygel optaget på Kunstindustrimuseet.
I sæsonen  2009/10 medvirker hun på Det Kgl. Teater bl.a. i Elektra,Tryllefløjten og My Fair Lady.
Har orlov fra Det Kgl. Teater i efteråret 2009 for at spille rollen som Florence Foster Jenkins i den meget roste forestilling Souvenir på Vendsyssel Teater sammen med Henrik Koefoed.


This course is supported by The Danish Art Council and Kulturkontakt Nord.